עוגיות אנז"ק אוסטרליות – Anzac Cookies

Facebook
Twitter
LinkedIn

עוגיות אנז"ק הן עוגיות שנאפו על ידי אימהות החיילים האוסטרלים והניו-זילנדים אשר שרתו בחזית מלחמת העולם הראשונה מעבר לים. העוגיות הוכנו מחומרים אשר השאירו אותן פריכות וטעימות, לאורך שבועות ארוכים של מסע אל מעבר לאוקיינוס ללוחמים בחזית.   

Anzac Cookies were cookies baked by the mothers of Australian and New Zealand Army Corps who served overseas on the front lines during World War I.

The cookies were prepared from ingredients that did not spoil easily and were crunchy and tasty, keeping well throughout the long overseas voyage.

מצרכים למתכון

  • חמאה – אריזת נייר (200 גרם) או 180 גרם שמן קוקוס
  • דבש – 2 כפית – סה"כ (18 גרם)
  • תמצית וניל – כפית (5 מ"ל) או 1/2 כפית מקל וניל טחון
  • סודה לשתייה – 2/3 כפית שטוחה – סה"כ (4 גרם)
  • מים – 5 כף – סה"כ (50 מ"ל) חמים (לא רותחים)
  • קמח כוסמין מלא – 275 גרם
  • קוואקר מהיר הכנה – 220 גרם
  • סוכר חום – 270 גרם
  • קוקוס טחון – 170 גרם
  • מלח – קורט

אופן הכנת המתכון

  1. בסיר קטן מחממים את החמאה (או שמן הקוקוס), הדבש, ותמצית וניל (או מקל וניל הטחון) עד להמסה מלאה.
  1. באותו הזמן מערבבים בקערה קטנה את הסודה לשתייה עם המים. מוסיפים לסיר ומערבבים היטב (לא להיבהל אם נוצר קצף).
  1. בקערה גדולה מערבבים את הקמח, הקוואקר, הסוכר החום, שבבי הקוקוס והמלח.
  1. מוסיפים את תכולת הסיר הקטן לקערה ומערבבים עד אשר מתאחד לעיסה. לא לערבב יתר על המידה! אם התערובת מתפוררת ויבשה, ניתן להוסיף 1-2 כפות מים.
  1. מעצבים את התערובת לצורת גליל, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים ל- 30 דקות במקרר.
  1. מחממים את התנור לחום של 160 מעלות, חותכים את הגליל לדיסקים בעובי 0.5-1 ס"מ ואופים על גבי נייר אפייה למשך כ- 15 דקות או עד להשחמה.
  1. מצננים על גבי רשת.
error: Content is protected !!